Steampunk

Har man et hjerte for teknisk design eller arkitektur, har man sikkert lært seg å sette pris på Steampunk, den populære interiørstilen og kunstdesignet som har gjenoppstått de seneste årene. Steampunkt baserer seg på hvordan mennesker forestiller seg fremtiden, og de teknologiske undere som vil oppstå i århundrene som kommer.

Dagens Steampunk bygger ofte på 1800-tallets menneskers forestilling om fremtiden. Interiørdesignere og tekniske designere kommer sammen med arkitektene for å komme frem til de heftigste løsningene – her skal nemlig så mye jern, skruer, pumper og ulike metaller som mulig få plass i en leilighet eller et hus uten å være i veien for beboerne. Steampunk-detaljer er også populære for de som elsker innviklede mekanismer. Klokker og stoler, klær med utallige metalldetaljer, motorsykler og biler som ser ut til å være fra en annen planet.

Steampunk er veldig ulikt all annen design man har sett, det er sikkert og visst. Har man et interiør, eller kun detaljer i interiøret med Steampunk-stil, vil gjestene alltid ha noe å titte på. Flere bøker og filmer med Steampunk i fokus har oppstått gjennom tidene, der stilen blandes med science fiction for å gjøre helheten enda underligere. Industriell design er spesielt populær i Storbritannia og Tyskland, der rød murstein former en perfekt blanding med innviklede tekniske duppeditter.