Nidarosdomen

Trondheim kalles for Norges teknologihovedstad, med tanke på det velkjente NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Bare Hovedbygningen er over hundre år gammelt, og har tilknytning til hele fem nobelprisvinnere. Arkitekturen som ble utvalgt skulle understreke middelalderbyen Trondheim, derfor er denne fantastiske bygningen ganske lik Nidarosdomen.

Nidarosdomen er Olav den helliges gravkirke, og regnes av mange til å være Norges viktigste kirke. Med sine hundre meter rager den over Trondheim som to utkikkstårn, og står man på den brede plassen foran vestfronten blir man nesten nødt til å måpe. Nordmenn som kommer hit for første gang kan ikke tro at de befinner seg i Norge – dessverre er det slik at mange ser den verdenskjente Notre Dame de Paris som en viktigere severdighet enn Nidarosdomen. Notre Dame er derimot en god del mindre enn Trondheims mektige domkirke. Arkitekturstilen har forandret seg gjennom årene, vi snakker tross alt om over ett tusen år gammel kirke. Vestfronten er den delen som tiltrekker seg flest arkitektstudenter og tekniske designere, siden den vanvittig kompliserte bygningen er et under.

Nidarosdomen er en vakker middelalderkirke med flere portaler, en oktogon, to ragende tårn og et gotisk utseende som nærmest kaster seg på den intetanende turisten. Trondheim er uten tvil under en sterk innflytelse fra atmosfæren som Nidarosdomen og NTNU avgir, her kan man enkelt finne inspirasjon til sine store prosjekt og la kreativiteten strømme på.