Grafisk design

Selv om ordene «grafisk design» for mange høres ultramoderne ut, er faktisk yrket utrolig gammelt og oppsto nesten samtidig med trykkekunsten. Før dette ble alle bilder og logotyper i bøkene tegnet for hånd, noe som var altfor primitivt til å kalles for design.

Med trykkekunsten fikk man bestemme de diverse detaljene på forhånd, og dermed ble det viktig å få boken eller pamfletten til å se så bra ut som overhodet mulig. Etter utallige forsøk og vitenskapelige undersøkelser kom man frem til visse regler og retningslinjer for hvordan man arrangerte bilder og tekst på best mulig måte for deretter å frembringe et budskap.

Grafisk design: En bred spesialitet

Nå om dagen er grafisk design en utrolig bred spesialitet, med utallige jobbmuligheter på alle sider av kloden. Gode grafiske designere må finne frem til det gylne snitt, de må passe på at alle bokstaver og vinkler er i samsvar med hverandre, de må vite nøyaktig hvilke følelser budskapet skal formidle og fremstille produktet eller tjenesten fra den beste siden utelukkende gjennom form og farge.

Grafisk design kalles også for grafisk formgivning, for det er nettopp dette man gjør. Man bruker ulike former på grafisk vis og setter dem sammen til å fylle et helhetsbilde som man senere vil bringe over til seeren eller lytteren. Logoer, reklame, film og animasjon, nettsider: Utvalget av ting å fordype seg i er nærmest uendelig for en grafisk designer.