Fornybare energikilder

De senere årene har det blitt mer og mer fokus på fornybar energi. De fornybare energikildene vi kjenner til er blant annet vannkraft, vindkraft og solenergi, og dette er energikilder som kan benyttes konstant og som er uuttømmelige målt etter et menneskelig tidsbegrep.

Solenergi

Deler av strålingen fra solen benyttes til oppvarming av planeten vår, men det er fortsatt mye av energien som ikke blir utnyttet til det fulle. Denne energien kan imidlertid tas opp og benyttes som fornybar energi. Solcellepaneler har blitt mer og mer populært, og det er en fantastisk mulighet for å få energi, samtidig som vi tenker på jorda vår.

Vi nordmenn er glad i hyttelivet, men benytter ikke hytta i like stor grad som boligen vår. Fornybar energi i form av solcellepaneler kan derfor være et flott alternativ på hytta. Det høres kanskje komplisert ut, men prosessen er rimelig enkel. Fordi sola i Norge ikke er like sterk året rundt vil solenergien lagres i batterier som følger med solcellepanelet.

Vindkraft

For å oppta energien i vinden brukes ofte vindturbiner. I turbinene er det dynamoer som omdanner energien til elektrisitet, som gjør at vi kan benytte oss av den. Norge er et av landene i Europa med best vindressurser, men utbyggingen av vindparker her i landet har fortsatt store potensialer. En stor del av grunnen til dette er at støtten for utbyggingen er lav, og at vindturbinene er et veldig inngrep i naturen. Heldigvis er fornybar energi i vinden som aldri før, og miljøet er i fokus.

I dag benytter vi i stor grad fossile brennstoff som ikke vil vare evig. Det er derfor veldig viktig å få økt oppmerksomhet rundt fornybar energi samt å utvikle markedet og boligene våre så vi er klar for en bedre fremtid hvor både vi og jorda vår står i fokus.