Er din bedrift på sosiale medier?

Vi skal ikke mer enn ti år tilbake i tid, der sosiale medier var en fjern nyhet for de fleste bedrifter. Det var kundeservice via telefon og en skranke, og ventetiden på det var motvillig akseptert av de fleste. De siste 10–20 år har verden sett en digital revolusjon på linje med intet annet. Dette har hatt et inntog på bedriftsmarkedet som merkes godt i dag. Det er i dag viktig å være på sosiale medier også for bedrifter, for det er der kundene er.

Hvilke sosiale medier bør jeg bruke?

Hvilke sosiale medier som er riktig for din bedrift, avhenger av hvem du vil nå ut til. Medier som Facebook og Twitter når veldig bredt, ettersom brukermassen består av folk i alle aldre. Snapchat, TikTok og det nyetablerte Clubhouse har stor brukermasse blant de yngre.

Digital kundeservice

Du kan også bruke digital kundeservice hos din bedrift. Dersom du ønsker å kjøpe en helhetlig løsning, har tilbydere som Kundo en pakkeløsning med e-post, chat, chatbot og håndtering av sosiale medier. Dette er aktuelt for deg som gjerne vil være tilstede for kundene dine overalt, men ikke har tid å opprette alle kanalene selv. Klikk her for mer informasjon.