Dubai – arkitektenes paradis

Ingen steder i verden kan skryte av en så tett bebyggelse av makabre underverk i arkitektenes øyne, så umulige bygg sett fra den tekniske siden. Dubai er det desidert viktigste emiratet i De forente arabiske emirater, og er et viktig handelssentrum i Midtøsten. Hit strømmer folk fra hele verden, ikke bare for å gjøre forretninger, men også for å bo på verdenskjente luksushotell, kjøpe paradisøyer og kose seg i evig varmt vann på de flotte sandstrendene.

Samtidig er Dubai arkitektenes paradis, og man kan lett si at det er nettopp arkitektene og designerne som har gitt byen dens berømmelse. Her finner man blant andre Burj Khalifa, verdens høyeste bygning og et mirakel med tanke på arkitektur. Denne skyskrapreren i ny-futuristisk stil kan sees fra mange mils avstand, og vil trolig forbli den høyeste på kloden i mange år til.

Den amerikanske arkitekten Adrian Smith står bak både Burj Khalifa og Kingdom Tower i Saudi-Arabia. Dubai kan også skryte av The World, et helt verdenskart tegnet som øyer i havet, rett ved kysten til storbyen. Tom Wright, Brian Johnson, Stephan Frantzen, Christos Passas, mange verdenskjente arkitekter har fått leve ut sine drømmer i Dubai – her kan også nye arkitektspirer og designere få all erfaring de behøver for livet som venter dem.